Сега Четете
Къдрици в Домашни Условия – Методи, Съвети, Възможности
kalibrado-noble

Къдрици в Домашни Условия – Методи, Съвети, Възможности

curly_hair_

За разлика от мъжете, жените обожаваме да експериментираме с косите си – с цветовете, дължината и начина на оформяне.

Разнообразието от прически е голямо, но основният фаворит сред тях си остават къдриците…

Те не само изглеждат красиво, но придават на косата допълнителен обем, придавайки на косата гъст и екзотичен стил.

Къдриците са удобна и бърза прическа, която е подходяща както за различни поводи, така и за всекидневието, а постигането й е лесно и приятно изцяло в домашни условия.

Е, в тази статия ще ви дадем някои ценни съвети относно създаването на перфектните къдрици у дома, като по-долу сме ви представили и няколко разкрасителни приспособления, от които определено ще останете впечатлени.

Какво трябва да имате предвид, за да постигнете идеалните къдрици?

curly_hair
Както вече споменахме, не е необходимо да посещавате фризьорския салон постоянно, за да добиете желаната от вас визия.

Къдриците са не само красиви, но и много удобни, именно защото всяка дама може да достигне съвършенството на този тип прическа у дома.

Преди да ви покажем различните начини на къдрене в домашни условия е добре да споделим с вас няколко простички, но важни правила, които е добре да спазвате преди къдрене…

Винаги подготвяйте внимателно косата си преди къдрене!

curls
Преди да използвате топлинен уред, например, нанасяйте върху косата си продукт за топлинна защита.

Ако, пък, залагате на нетоплинни варианти, внимателно сресвайте косата си, подготвяйки я за процедурата по къдрене.

Изберете подходящ метод, максимално безвреден за вашата коса…

Не е тайна, че използването на топлинни уреди уврежда косата и затова е добре да съобразите начина на къдрене и съответно температурата му със спецификите на косъма ви..

Ако косата ви е много увредена, например, използвайте нетоплинни приспособления или уреди с по-ниска температура, ако не – можете да си позволите и по-интензивно третиране на по-високи градуси.
curl
В това отношение съобразете това какъв е типа на косата ви. За да си направите най-добрата прическа трябва да имате предвид косата си – дали е суха или мазна, изтощена или добре подхранена.

По този начин ще изберете най-подходящия метод за къдрене, който да не увреди допълнително косъма.

Разбира се, от изключително значение е и прецизно да изберете вида къдрици, който искате да постигнете и естествено, който ще ви подхожда.

kinky_curls
Свежи вълни, къдрици или ситни къдрици? Изборът винаги е толкова труден…!

Тук дължината на косата е от значение, защото различните къдрици могат драстично да я променят.

Преценете добре избора си на къдрици, за да бъде той подходящ за вашето лице и цялостен вид.

Следващото нещо, което трябва да имате предвид при създаването на къдрици е времето, с което разполагате за направата им…

В повечето случаи къдренето отнема от половин до един час. Но ситните къдрици, например, могат да ви отнемат доста повече време.

Гъстотата на косата също “има пръст” в това колко време ще ви бъде необходимо, за да се накъдрите. Ако косата ви е гъста, то тогава се запасете с търпение, а ако е нормална или рядка – определено може да се справите по-бързо.

Какви са различните методи на къдрене?

В наши дни, както споменахме, са познати какви ли не методи, чрез които да получим така желаните къдрици – от ролки и маши, до къдрене с чорапи и сламки. Е, със сигурност жените сме много изобретателни!

Тук ще ви представим най-известните начини, чрез които да накъдрите косата си, представяйки ви техните най-съществени характерности.

Къдренето с преса е лесно, бързо и универсално.

curling_with_flatiron
Чрез този метод можете да постигнете различни резултати – от наситени къдрици до приятни вълни.

За да стане това, трябва единствено да захванете кичура от корените, да “увиете” пресата около кичура и да дърпате надолу.

Уви, този метод е наистина удобен, но и значително може да увреди косата ви. Възможно е да се наложи да повторите къдренето на един кичур няколко пъти, а това означава да подложите косата си на термична обработка двойно повече, или дори тройно, което не е особено здравословно за косъма.

Машата, пък, е перфектният уред за бързи еластични къдрици.

curling
Използва се лесно и удобно – увивате кичура около машата и задържате няколко секунди. Воала!

Също както пресата, обаче, машата може да увреди косата ви – тук също термичната обработка може да изгори и изсуши косъма значително.

Е, ролките са възможно най-безвредният начин за къдрене….

Те по никакъв начин не увреждат косата, създават невероятен обем и добра еластичност на къдриците.

Вдъхновени от тях, през годините са се зародили и много подобни техники – къдрене с плитки, на лента и т.н.

Разбира се, най-големият недостатък на тези методи е, че отнемат много време. За да се накъдри добре косата тя трябва да престои няколко часа навита в определена позиция, което не винаги е възможно.

Как да поддържате къдриците си във винаги съвършен вид?

За да запазите къдриците си за повече време в ежедневието си е добре да избягвате “разрошването” и “заплитането” им (особено на сън).

За целта е добре често да разресвате косата си, а когато е време за сън да я връзвате в ниска опашка или в свободно кокче.

Ако, пък, желаете да блестите с перфектна визия за специален повод – лакът за коса ще ви гарантира трайни къдрици.

Той ще ги фиксира безупречно и ще им придаде блясък.

Уви, обаче, когато използвате лак, няма как да задържите къдриците си няколко дни… Това е така, защото е препоръчително продуктът да бъде отмит от косата ви в срок от около ден. В противен случай, той ще направи косъма ви сух и “на клечки”, което определено не е нито приятно, нито полезно…

 

А сега насочваме вниманието ви към предложените от нас разкрасителни приспособления…

Машата за коса Remington притежава перлено керамично покритие, което осигурява дълготрайни къдрици на вашата коса. Уредът има дигитален дисплей за настройка на температурата, изключва се автоматично след 60 минути с цел защита.

Тази преса е прекрасен продукт за вашата коса. Технологията ThermoProtect, заложена в пресата, предотвратява прегряване и предпазва косата от изгаряне. Уредът предлага и йонна грижа, която осигурява блясък и мекота на косата.

Сешоарът предлага както ефективно сушене, така и перфектно оформяне на косата. Той притежава йонен генератор, който прави косата фина и лесна за стилизиране. Към сешоара има и три приставки, които допринасят за по-доброто оформяне на косата.

Електрическата четка за коса не само изсушава косата, но ѝ придава и обем. Тя е създадена така, че да разпределя топлия въздух равномерно. Това позволява косата да се стилизира по-бързо и лесно, без да я уврежда.

Чрез електрическите ролки можете да достигнете перфектните еластични къдрици и страхотен обем. Ролките са пълни с восък, който задържа топлината и удължава дълготрайността на къдриците.

Тези ролки са изключително лесни за използване и абсолютно безвредни за вашата коса. Подходящи са както за дълга, така и за къса коса.

Оценете ни!
5
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.