Сега Четете
Хладилник За Гримове и Козметика: Какво Трябва Да Знаете?
kalibrado-noble

Хладилник За Гримове и Козметика: Какво Трябва Да Знаете?

kozmetika-lice-tyalo

Грижата за кожата изисква използването на козметика, която да подобрява състоянието й и която да “решава” определени дерматологични проблеми.

За да работят ефективно, козметичните продукти без съмнение трябва да бъдат съхранявани с грижа.

Ето защо в последните години все по-голяма популярност набират хладилниците за гримове и козметика.

Тези хладилници обикновено са с малки размери, за да могат да се поставят на удобно за вас място. Хладилниците могат да притежават различни функции – да охлаждат или да затоплят продуктите, които се съхраняват в тях.

Този тип козметични помощници набира популярност в последните години, тъй като все повече хора започнаха да се интересуват от козметика и гримове и правилните начини за тяхното съхранение.

Хладилникът предлага както охлаждане, така и отопление на козметиката и козметичните приспособления. Охлаждащият режим се използва за съхранението на кремове и маски, а отопляващият режим може да се използва за съхраняването на масажно олио, депилиращ восък, кърпи и т.н.

Козметичният хладилник е мултифункционален, защото може да се използва както за охлаждане и загряване на козметични продукти, така и за съхраняване на лекарства и напитки. Хладилникът спомага за ефективността на козметичните продукти и “удължава” техния живот. Той е изключително удобен за пренасяне и употреба и разполага с елегантен дизайн и огледало за грим с регулируема яркост.

Хладилникът за козметика и гримове е мултифункционален и предлага както охлаждане, така и загряване на продуктите, които съхранява. Той е универсален и може да се използва и за охлаждане/загряване и на други типове продукти (лекарства, напитки, храни и т.н.).

Мини хладилникът може да охлажда или загрява козметичните продукти и приспособления. Той притежава няколко разделения – едно на вратичката и две вътре в хладилника. Вътрешните рафтчета могат да се премахнат, ако е необходимо пространство за по-големи флакони.
 

Какво всъщност е хладилникът за гримове и козметика и какви са основните ползи от него?

Хладилникът за гримове и козметика е умалена версия на истинския хладилник, като основното му предназначение е да съхранява козметика и гримове по най-добрия начин.

Голяма част от продуктите, свързани с грижа за кожата, работят по-ефективно, когато са охладени.

hladilnik-za-kozmetika

Такива например са кремовете за околоочния контур, гуа ша, дерма ролерите и т.н.

Охлаждащият ефект определено спомага за премахването на тъмните кръгове, торбичките под очите, както и за свиването на порите и намаляването на белезите на стареене.

Освен това, хладилникът удължава живота на козметиката и гримовете…

При употребата на продукти за кожата винаги остават бактерии и микроби, които развалят продуктите. Козметиката и гримовете няма как да се почистват или дезинфекцират – ето защо можете да ги съхранявате на студено в хладилник.

Ниските температури не премахват бактериите и микробите, но забавят развитието им, което е напълно достатъчно, за да удължи живота на козметичните продукти.

Каква козметика и какви гримове могат да се съхраняват в хладилника?

Не всички продукти биха си взаимодействали добре с един такъв уред, но нека видим какви типове козметика и гримове могат да се съхраняват в козметичния хладилник…

Фиксиращи спрейове

Като за начало в хладилника можете да съхранявате фиксиращи спрейове, които удължават трайността на вашия грим.

Студената струя от спрея е страхотен завършек на вашия грим – ще ви освежи и ще ви накара да се чувствате невероятно.

Лакове за нокти

Както всеки козметичен продукт, лаковете за нокти също се развалят.

lak-za-nokti-hladilnik

Ако искате да съхраните любимия си лак за нокти за по-дълго време, то можете да го съхранявате в козметичния хладилник.

Студеният въздух ще предпази лака от това да стане лепкав и на конци.

Очна линия тип “молив”

Очната линия тип “молив” може да омеква и да се разтича, а това да затруднява използването ѝ.

За целта можете да поставите очната линия в хладилника за няколко минути. Това е абсолютно необходимо, ако живеете на място с горещ и влажен климат.

Основа за грим тип “серум”

Основата за грим тип “серум” е сред продуктите, които е добре да се държат в хладилник.

Студената основа за грим определено ще освежи кожата ви и ще премахне подпухналостта на лицето.

Парфюми

Може би не знаете, но слънцето и топлината разграждат химикалите в парфюма, а това пък води до развалянето на парфюма и неговия аромат. Ето защо е добре да държите парфюма си на тъмно и хладно място – каквото е хладилникът за козметика.

parfiumi-suhranenie

Все пак хубавите парфюми определено имат по-висока цена и затова е добре да ги съхраняваме по най-добрия възможен начин.

Червила

Червилата са сред гримовете, които могат да се разтичат в резултат от високите температури. Това ги прави не само неудобни за използване, но може и да доведе до счупване или нарушаване на цялостта им.

Също така червилата също могат да се развалят заради бактерии и микроби, а студеният въздух може да забави този процес.

Течна очна линия и спирала

Спиралата и течната очна линия обикновено имат “кратък” живот – обикновено могат да се използват между 3 и 6 месеца след отварянето.

spirala-i-ochna-liniya

Може да ви се стори странно, но тези два продукта определено “развъждат” множество бактерии и микроби и по тази причина бързо стават негодни за употреба.

Как да организирате козметичния си хладилник по най-добрия начин?

Има няколко неща, които е добре да съобразите, за да подредите хладилника си по най-добрия и функционален начин.

Изберете козметичен хладилник с достатъчно пространство за вашите продукти…

Ако имате много продукти, които искате да съхранявате в хладилника, то е добре да потърсите такъв, който предлага достатъчно пространство.

Можете да се доверите на хладилник с рафтчета, които се премахват – така ще можете да организирате пространството по най-добрия за вас начин.

sheet-mask

Ако използвате шийт маски, то можете да изберете хладилник, който притежава специално отделение за маски на вратичката си.

Не препълвайте хладилника!

Може би ще искате да сложите цялата си козметика в козметичния хладилник, но ние ви съветваме по-скоро да не го правите.

За начало можете да поставите в хладилника само отворени продукти, които вече използвате или пък маски и пачове, които предстои да използвате през седмицата.

otvoren-krem

Семплата подредба със сигурност ще ви бъде много удобна и няма да ви затормозява излишно.

Поставете често използваните продукти на достъпно място…

Така със сигурност ще ви бъде много по-лесно да ги използвате. Става въпрос за продуктите, които използвате един или два пъти дневно – те със сигурност трябва да бъдат най-отпред и да имате най-лесен достъп до тях.

По-отзад можете да поставите продуктите, които използвате значително по-рядко.

Подредете хладилника в духа на естетиката!

Просто си го представете – отваряте козметичния си хладилник и виждате едно естетически добре подредено място – какво удовлетворение!

Добрата подредба със сигурност ще ви накара да се чувствате много добре докато се приготвяте рано сутрин за лекции или работа.

Можете да използвате различни начини за организация на вашия козметичен хладилник – можете да подредите продуктите по големина, по цветове, азбучен ред или др.

Оценете ни!
0
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2024 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.