Сега Четете
Екстракт От Камелия – Същност, Значение, Ползи
gaziro-napitki-v-domashni-usloviya-banner

Екстракт От Камелия – Същност, Значение, Ползи

maslo-s-kamelia

Цветето Kамелия е наистина красиво и нежно – неслучайно много дами носят името му.

Но зад красотата на това растение се крият множество полезни свойства, които ще ви впечатлят дори повече!

Интересното за Kамелията е, че различните части на растението могат да се използват за производството на различни по своята същност масла, които пък имат благоприятно въздействие върху кожата.

Също е важно да споменем, че има около 250 различни растения от рода Camellia – и почти всички те спадат към семейството на чайовете.

Богатото разнообразие на рода Camellia може да породи объркване – ето защо в тази статия ще се фокусираме върху някои от ползите, които може да не са ви чак толкова познати – тези от Camellia Oleifera.

Специфичното за растението Camellia Oleifera е екстрактът, който се извлича от листата му. Този екстракт се използва за направата на масло, което може да подобри състоянието на кожата.

В следващите редове ще ви представим същността, ползите и начините на употреба на маслото от Камелия, което се произвежда от листата на това чудно растение. В допълнение ще ви представим някои от най-добрите продукти с Kамелия, които се предлагат на българския пазар…

Какво представлява екстрактът от листата на Kамелия?

Както вече казахме, екстрактът се извлича от листата на растението Camellia Oleifera.

kamelia-cvete

Екстрактът съдържа полифеноли – “семейство” молекули, които имат множество ползи за здравето. Той също така е богат на множество антиоксиданти и притежава противовъзпалителни и антимикробни свойства.

Всички тези качества правят екстракта от камелия много подходяща съставка за различни типове продукти – серуми, почистващи продукти, овлажняващи продукти, маски. Ето защо не е чудно, че Камелията е част от ценните съставки за коса и кожа!

Важно е да се прави разлика между екстрактът от листата на Kамелия и маслото от семената й!

Макар и да се произвеждат от едно и също растение, екстрактът и маслото са различни по своята същност и предназначение.

Разбира се, първата и най-очевидна разлика е мястото, от което се извличат екстрактът и маслото.

Вече казахме, че екстрактът се извлича от листата на Kамелията, а маслото – от семената на растението. Семената и ядките на растенията са богати на мастни киселини, Омега 3, 6 и 9, а именно тези вещества правят консистенцията на маслото по-мазна.

А както знаем мастните киселини са много подходящи за хидратация и подхранване на кожата – по тази причина маслото от семената на Kамелия е чудесно хидратиращо средство.

Друга разлика, която е важно да споменем, е употребата при различните състояния на кожата.

Екстрактът и маслото са подходящи за всеки тип кожа, но това не важи за всичките ѝ състояния.

krem-s-kamelia

Ако страдате от акне, то в такъв случай не е подходящо да използвате масло от семена на камелия. Употребата на това масло би допринесла за ескалиране на състоянието на кожата.

Маслото от семената на Kамелия е популярна козметична съставка…за разлика от екстракта. Поне засега!

Маслото от семената на Kамелия е широко разпространено и е много популярно и сигурно сте запознати със свойствата му.

Уви, малцина знаят, че и екстрактът от растението е не по-малко отличителен. Точно върху това се концентрираме и в тази статия.

Какви са ползите от употребата на екстракта от Kамелия?

Екстрактът от листата на Camellia Oleifera може да въздейства върху белезите на стареене. Такива са именно появата на бръчки, фини линии, слънчеви петна и т.н.

Редуцирането на тези белези се дължи на антиоксидантните свойства, които се борят със най-често срещаните състаряващи фактори – слънчевите UV-лъчи и неблагоприятната околна среда.

Екстрактът може да забави действието на някои ензими, които се занимават с разграждането на важни за кожата молекули – колаген, хиалуронова киселина, еластин.

Това има важно значение за кожата, тъй като тези молекули поддържат младежкия вид на кожата – те спомагат за това тя да бъде стегната, хидратирана и сияйна.

Как да използвате екстракта от листата на Kамелия в своята рутина?

И докато маслото от семената се продава в класическа формула, обикновено екстрактът от листата на Kамелия не може да се намери самостоятелно, а като съставка в различни козметични продукти. С други думи, трудно бихте го открили в чист вид.

produkti-s-kamelia

Във всички случаи, обаче, ако сте решили да използвате продукти с Kамелия, то е необходимо да следвате упътването за употреба – можете да го намерите на гърба на продукта или в съпътстваща листовка.

Ако за вас тази съставка е нова и непозната, то е добре да тествате малко количество от продукта върху малка зона от кожата ви – по този начин ще проверите доколко кожата ви приема продукта и неговите съставки.

Не е известно екстрактът от листата на Kамелия да причинява някакви алергични реакции.

Ако все пак изпитате някакво неразположение след употребата на продукт, съдържащ екстракта, прекратете употребата и се консултирайте с лекар.

 

Камелията е интересно и полезно растение…

Екстрактът, който се произвежда от нея е ефективен за здравината и красотата на кожата, а маслото от семената й – нежно и впечатляващо.

Именно затова, тук сме ви запознали с някои от най-добрите продукти с масло от семената на Камелия и/или екстракт от нейните листа. Сред тях ще откриете най-добрия продукт за вас със сигурност…

Продуктът съдържа множество витамини и минерали, които действат благоприятно върху кожата – те хидратират, успокояват, подхранват кожата и редуцират белезите на стареене.

Маслото може да се използва както за нуждите на кожата, така и за нуждите на косата. Антиоксидантите в състава му се борят активно срещу белезите на стареене, подмладяват и съживяват кожата и косата.

Продуктът регенерира и ревитализира кожата. Успокоява раздразнената кожа и намалява зачервяванията. Подмладява и освежава кожата, като в същото време ѝ придава сияние.

Студено пресованото масло от камелия ефективно и интензивно хидратира и подхранва кожата. То стяга отпуснатата кожа, като по този начин ѝ придава младежки вид.

[Total: 0   Average: 0/5]
Виж Коментари (0)

Остави Коментари

Твоят email няма да бъде публикуван.

Shy.bg © 2022 - Всички права запазени.

Всички класации са направени на база мнения на нашите експерти и ревюта на потребители, които са закупили съответните продукти.

Notino Popup